PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Balkan Beat Box | Festival Dranouter 2012

zaterdag 4 augustus 2012Festivalwei Dranouter

Balkan

Voor de partyset van de dag werd gezorgd door het drietal Balkan Beat Box. De Amerikaans-Israëlische band heeft net vierde album ‘Give’ (2012) uit en die klinkt alvast een stuk rauwer en back-to-basics dan voorganger ‘Blue Eyed Black Boy’ (2010). De band raast er meteen vandoor met hun unieke mix van Afro-Asion-South American electronic club, maar stoot al tijdens het eerste nummer op een probleem met de bas.

Een groep als dit heeft zijn bassen broodnodig en dus gaat een deel even van het podium om het op te lossen terwijl saxofonist Uri Kaplan verder het publiek zonder moeite bespeelt. Een paar minuten later kan het feest echt beginnen en krijgt frontman Tomer Yosef het jonge publiek snel aan het dansen met de opzwepende drums, percussie en talrijke blazers die de Balkan traditie tot leven roepen. Even lijkt de set wat in te zakken tijdens enkele ska-aandoende arrangementen, maar naar het einde toe werken de vrolijke ritmes weer vol in op het publiek dat de handen weer de lucht in gooit bij de diepe bassen waar ook Nele Paelinck van School is Cool even haar vioolkunsten komt tentoonspreiden.

Aan de liveset zal in elk geval nog wat gesleuteld moeten worden, al kan Balkan Beat Box duidelijk voor een straf feestje zorgen. Verdere data in België zijn momenteel nog niet bekend.

<Catherine Gysels>


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter